Provincialeweg vanaf vandaag op de schop

 

Vanaf vandaag wordt gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de Provincialeweg. Dit zijn voornamelijk werkzaamheden aan kabels en leidingen en vinden plaats in de berm langs de weg. Plaatselijk worden voor korte duur afzettingen geplaatst. Er worden geen omleidingen ingesteld.

 

 

 

De gemeente Dordrecht werkt aan de bereikbaarheid, leefbaarheid en de verkeersveiligheid van de oostelijke stadsdelen Dubbeldam en Stadspolders. Afgelopen jaren is de verkeersdrukte op de Provincialeweg sterk toegenomen. Om de doorstroom te verbeteren moet de Provincialeweg op de schop. Met de huidige inrichting nadert de Provincialeweg momenteel (deel Recklinghausenweg-Reeweg Oost), vooral tijdens de spitsuren, haar maximale verkeerscapaciteit. Maatregelen zijn dan ook noodzakelijk, zoals het aanbrengen van busbanen en het instellen van een groene golf.

 

Fasering werkzaamheden

De werkzaamheden worden in vier fasen uitgevoerd. In de eerste fase (mei/juni) wordt plaatselijk het bestaande asfalt uitgebreid. De tweede en de derde fase vinden in de zomervakantie plaats. In de tweede fase wordt het asfalt hersteld, waarna in derde fase over de gehele Provincialeweg een nieuwe deklaag wordt aangebracht over zowel het nieuwe als het gerepareerde asfalt. In de vierde fase, na de vakantie, vinden de afrondende werkzaamheden plaats. Ook de wegverbreding tussen de Ploegstraat en de Recklinghausenweg zal tot ruim na de zomervakantie.