20110505-huisje-langs-de-andoorndreef-papendrecht_resizeRaadselachtig huisje blijkt opzichterskeet

 

Een raadselachtig huisje langs de Andoorndreef in Papendrecht blijkt een speciale keet voor een gemeentelijke opzichter te zijn.

 

 

 

Een luisteraar van RTV Rijnmond maakte de redactie attent op het kleine groene houten huisje, dat te vinden is waar de N3 en de A15 samen komen. Hij vroeg zich al jaren af waar het huisje voor diende. Op verjaardagen werd wild gespeculeerd. “Zou het een huisje zijn voor verkeerstellingen, of misschien voor telecommunicatie. Ik weet het niet”, zegt Koos Robart. “Af en toe zie ik er wel eens iemand binnen achter een beeldscherm zitten. Maar vaak zijn de luiken ook dicht. Ik ben zo benieuwd waar dat nu voor is.”

 

Gemeente
De Gemeente Papendrecht kon direct duidelijkheid geven. “Het is van onze gemeentelijke opzichter voor de nieuwbouwwijk Oostpolder en staat er al jaren”, vertelt woordvoerder Wilma Havermans. “Hier ontvangt hij mensen van bouwbedrijven en andere instellingen die met de bouw te maken hebben. Het is gewoon een werkplek vlakbij de nieuwbouwwijk. Als die klaar is, wordt het weggehaald. Meneer Robart kan er gewoon een keer aankloppen, dan krijgt hij nog een bakje koffie ook.

 

Bron en tekst:Rtv Rijnmond