Zoeken
OM erkent fouten onderzoek Milly

 

Het OM in Dordrecht erkent dat in de vermissingszaak van Milly Boele te laat is opgeschaald. Volgens het OM had de leiding snel bij elkaar moeten komen om besluiten te kunnen nemen.

 

 

Het OM reageert hiermee op een rapport van een commissie, die het verloop van het politieonderzoek heeft bekeken. Belangrijkste conclusie: de vermissing werd te lang onderschat door het OM en de politie. Agenten op de werkvloer hebben volgens de onderzoekers wel een behoorlijke prestatie geleverd.

 

De 12-jarige Milly Boele verdween vorig jaar maart in Dordrecht. Haar lichaam werd een week later gevonden in de tuin van buurman Sander V. De voormalig politieagent is inmiddels veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs.

 

Ouders boos over uitlekken rapport
De ouders van het vermoorde meisje Milly Boele betreuren het volgens advocaat Frank van Ardenne dat het onderzoeksrapport over de zaak dinsdag al uitlekte. Hen was toegezegd dat zij door de burgemeester van Dordrecht als eerste van de bevindingen op de hoogte zouden worden werden gesteld. Nu moesten zij de uitgelekte resultaten uit de media vernemen.

 

Tekortgeschoten
De commissie ziet vier punten waar de leiding van politie en het OM meer urgentie en aandacht aan had moeten geven. Dat zijn de informatieverzameling tijdens het onderzoek, de urgentie van de vermissing van Milly, de inzet van bijzondere opsporingsmogelijkheden en de communicatie met de media.

 

Bron en Tekst:Rtv rijnmond