Spuiboulevard-Johan de Wittstraat

De gemeente en A.B. van Pelt hebben overeenstemming bereikt over de ontwikkeling van het project Spuiboulevard-Johan de Wittstraat.

Van Pelt kan nog voor deze zomer beginnen met de bouwwerkzaamheden. Het project bestaat uit een bijna 5.000 m2 grote vestiging van Mediamarkt-Saturn, woningen, winkels en een expeditiehof. Daarmee krijgt de entree van de Dordtse binnenstad er een nieuwe publiekstrekker bij.

Ook kleinere winkels
Naast Mediamarkt-Saturn is ook nog circa 400 m2 in kleinere units beschikbaar voor enkele kleinere winkels en horecavestigingen. De hoek Spuiboulevard-Johan de Wittstraat is onderdeel van de herontwikkeling van het Achterom/Bagijnhof. Eerder realiseerde A.B. van Pelt Projektontwikkeling hier al het winkelcentrum Paradium en bouwden Van der Vorm en Multi daartegenover Albert Heijn met woningen en de parkeergarage Achterom. Een praktijkproef met vrachtwagens heeft uitgewezen dat de nieuwe expeditiehof voldoende ruimte biedt aan alle bedrijven. De oplevering is gepland in de zomer van 2013.

Reacties betrokkenen
Dit project is van groot belang voor het kernwinkelgebied”, zegt wethouder economische zaken Jasper Mos. Zijn collega-wethouder Piet Sleeking wijst op de strategische positie van dit project. “Het is echt de entree van de binnenstad. Straks zie je echt dat daar het winkelgebied begint.” Van Pelt popelt om te beginnen. “Ik wil nog voor de zomer de sloopwerkzaamheden voortzetten, en na de zomervakantie de eerste paal slaan.