Politie vindt hennep

GOUDSWAARD – Agenten hebben bij een woning aan de Langeweg in Goudswaard hennep gevonden. Politiemensen gingen op donderdagmiddag 17 maart 2011 hierheen.

 

 

Het onderzoek naar de kwekerij begon op dinsdagavond 15 maart 2011. Er kwam die avond uit Goudswaard een melding van een verdachte situatie. Een getuige belde de politie met de melding dat er een auto eerst stil stond in de buurt en hierna rondjes ging rijden. Agenten zochten naar dit voertuig. Op de Langeweg in Goudswaard kwam deze bestelauto van de andere kant aanrijden. Bij het passeren van de politieagenten roken deze een henneplucht. En dat klopte want bij controle van het voertuig bleek dat deze vol lag met geoogste hennep. De 58-jarige bestuurder uit Rotterdam wilde hier niets over verklaren. De agenten hielden hem aan en brachten de verdachte over naar een politiecel. Vervolgens begon de recherche van de politie in de Hoeksche Waard met een onderzoek. Dat onderzoek resulteerde in de ontdekking van verschillende ruimten die zaten in en onder een loods bij de woning aan de Langeweg. In twee ruimten stonden geen planten. In een derde ruimte waren de planten geoogst en in de laatste ruimte stonden ongeveer 1.500 planten nog in bloei. Medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf ontmantelden de verschillende ruimten. De partij hennep uit de bestelauto is inmiddels vernietigd.

De politie vraagt regelmatig hulp aan de inwoners uit de Hoeksche Waard bijvoorbeeld om verdachte situaties door te geven.. Uit dit onderzoek blijkt weer dat het doorgeven van verdachte situaties aan de politie heel belangrijk kan zijn. Een eenvoudig telefoontje leverde nu het in beslag nemen van een partij hennep en de ontmanteling van de kwekerij op.