Sjorders leggen het werk neer

Rotterdamse sjorders hebben dinsdag enige tijd het werk neergelegd. Ze eisen een betere cao. Sjorders zijn in de haven verantwoordelijk voor het goed vastzetten van lading, op een schip of aan de kade.

 

 

Ongeveer 100 werknemers van International Lashing Service (ILS) togen dinsdag voor overleg met hun werkgever naar het Maasgebouw bij de Kuip. Omdat een vakbondsbestuurder niet mee naar binnen mocht, bleef iedereen in eerste instantie buiten staan. Na enige tijd mocht de vakbondsman toch mee en gingen de medewerkers naar binnen. De werkgever heeft tijdens het overleg een bod op tafel gelegd, dat de werknemers in beraad nemen. Ze zijn daarna weer aan het werk gegaan.

Ook bij APM Terminals legden de sjorders het werk enige tijd neer. Voor vanavond is er nog een actie gepland bij Matrans, een ander sjorbedrijf in de Rotterdamse haven. Daar houden de avond- en nachtploeg een korte werkonderbreking.

Het is de actievoerders onder meer te doen om de lonen van de mensen die de laatste vijf jaar in dienst zijn gekomen. De onderhandeling voor de nieuwe CAO zijn afgelopen zomer al begonnen. Vakbond FNV stelt dat de werkgevers de werknemers niet serieus nemen.

Bron en tekst:Rtv rijnmond