Koperdieven actief in de regio Dordrecht

De in aanbouw zijnde hal van korfbalclub DeetosSnel is afgelopen weekend wel ontdaan van een lading ’rood goud’. Het was al de vierde keer sinds sportwethouder Rinette Reynvaan in september de eerste paal sloeg. De technische recherche was gistermorgen urenlang bezig met onderzoek, maar de politie kon gisteren nog niets melden.

 

 

Koperdieven laten zich niet meer bij de in aanbouw zijnde brandweerkazerne op het Leerpark in Dordrecht zien sinds de in het oog springende leidingen voorzien zijn van een likje verf.Hoofduitvoerder elektrotechniek John van Steenbergen van Burgers Ergon werd gek van de constante koperdiefstal op de bouwplaats. Het aantal keren dat er het afgelopen jaar ongenode gasten over de vloer zijn geweest, schat hij op tien tot vijftien. „We zijn maar gestopt met aangifte doen.”

Het was Van Steenbergen opgevallen dat de diefstallen altijd werden gepleegd op momenten dat er veel koper voor het grijpen lag. „Misschien lopen ze overdag wel met een helm op over de bouwplaats.” Aan het wijzen met de beschuldigende vinger, waagt hij zich niet. „Dat mag de politie uitzoeken.”Omdat zelfs de beveiligingscamera’s op het Leerpark al een keer zijn gestolen, besloot Van Steenbergen om alle zichtbare koperleidingen van een fel kleurtje te voorzien. Een gouden greep, zo blijkt. „Vanaf dat moment is er niets meer verdwenen.”

De schadepost komt volgens Van Steenbergen volledig op het bordje van de aannemer. „Bij de verzekering hoef je met koperdiefstal niet meer aan te komen. De pest is dat de schade die de dieven aanrichten vele malen groter is dan hun opbrengst

Tekst en Bron:Sebastian Schramm Telegraaf