25e politieke markt bij het Da Vinci College

Het Da Vinci College aan de Noordendijk organiseerde van de 25e politieke markt.Deelnemers van de schakelopleiding Zorg en Welzijn organiseren de politieke markt in het kader van de provinciale Statenverkiezingen. Al 25 jaar is de bijeenkomst een fenomeen.

 

De bijeenkomst is een unieke kans voor de politici om in gesprek te gaan met ongeveer 80 tot 100 deelnemers van de niveau 1 en 2 opleidingen. Zo krijgen de politici de kans hun plannen toe te lichten en zich te verweren tegen de veelgehoorde kritiek dat “Politiek iets is voor hoge heren die hun zakken vullen”.

16 Deelnemers van het schakeljaar organiseren de tentoonstelling en de politieke markt. Zij geven presentaties over onderwerpen die dicht bij hen staan, zoals de sociale dienst, jeugdzorg, Wajong en fileleed. Tijdens de presentaties snijdt het mes aan twee kanten: de afstand tussen de politici en de deelnemers wordt kleiner en de maatschappelijke onderwerpen worden inzichtelijk voor de bezoekers.

Van de PvdA, SP, Groen Links, Christen Unie, D66, VVD,CDA en de Partij van de Dieren komen vele kandidaten die op de Provinciale Statenlijst staan. Of de PVV komt, is nog onzeker. Ook leden van de Dordtse gemeenteraad hebben laten weten dat ze komen.