Bejaarde dame dankt haar leven aan buren

Een 88-jarige bewoonster van de Plutostraat in Zwijndrecht heeft waarschijnlijk haar leven te danken aan haar oplettende buren. Twee overbuurvrouwen maakten zich zorgen omdat de bejaarde dame al een paar dagen haar gordijnen dicht had. Zij waarschuwden de politie, die meteen poolshoogte ging nemen.

 

„Toen wij na kloppen en bellen geen gehoor kregen, hebben wij geprobeerd de voordeur te forceren, maar die was zo goed beveiligd dat het niet lukte binnen te komen”, zegt politiewoordvoerder Gijs van Nimwegen. Vervolgens werd de hulp van de brandweer ingeschakeld, die het pand via het balkon binnen kon komen. De bewoonster lag in huis en heeft waarschijnlijk een beroerte gehad. Ze is afgevoerd naar het ziekenhuis.

Volgens een overbuurvrouw komt de 88-jarige vrouw al jaren niet meer buiten. „Mijn buurvrouw doet altijd de boodschappen en ik breng haar sla voor haar kanariepietjes. Toen mijn buurvrouw vandaag het boodschappenbriefje wilde ophalen, deed ze niet open. En omdat ik ook al voor een dichte deur had gestaan en de gordijnen dus ook al een poosje dichtzaten, hebben wij meteen de politie gebeld.” Het is niet bekend hoe de vrouw eraan toe is.

Bron en Tekst:Telegraaf