Jaarwisseling goed verlopen in zhz

De oud- en nieuwnacht heeft zich in de regio Zuid-Holland-Zuid rustig ontwikkeld.

De hulpdiensten werden vooral gealarmeerd voor brandjes, medische hulp na verwondingen door gebruik van vuurwerk en handhaving van de openbare orde. Grote incidenten bleven uit.

 

De politie hield tussen 31 december en 1 januari 06.00 uur in totaal 48 mensen aan voor onder andere vernieling, brandstichting, mishandeling, vuurwerkoverlast en openbare dronkenschap.Tussen 00.00 uur en 06.00 uur kwamen 300 telefonische 112 meldingen binnen bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale van politie, brandweer en GGD.

Algemeen Commandant Peter Homminga: “Deze jaarwisseling wordt gekenmerkt door een goede sfeer. De feesten die in de diverse gemeenten in de regio werden georganiseerd, leverden vooral veel gezelligheid op. Op deze locaties was extra politie op de been om opkomende ongeregeldheden direct in de kiem te smoren. Hierbij werden ook verkenningseenheden en videoteams ingezet. Dit is in een aantal gevallen zeer effectief gebleken waardoor er ten opzichte van vorig jaar nog meer aanhoudingen zijn verricht”.