appartementen-leerpark_resizeStart bouw woningen Leerpark

Dordrecht – Op donderdag 16 december 2010 slaan wethouders Reynvaan (Wonen) en Van Steensel (Onderwijs) op spectaculaire wijze de eerste paal voor de allereerste woningen (deelproject 1B) op het Leerpark.

 

 

Vervolgens onthult de heer Oerlemans, directeur van Woonbron Dordrecht, de nieuwe naam van het woonproject. De eerste woningen worden naar verwachting in 2012 opgeleverd.

Deelproject 1B
Heijmans Vastgoed West en Proper-Stok Groep ontwikkelen op het Leerpark 450 woningen verdeeld over vier deelprojecten. Met de bouw van deelproject 1B komt er een eerste invulling aan het wonen op het Leerpark. Woonbron Dordrecht heeft in september 2010 met Heijmans overeenstemming bereikt over de afname van deelproject 1B. Het project bestaat uit 123 appartementen, 174 parkeerplaatsen en 2410 m2 voor Onderwijsleerbedrijven. Van de 123 appartementen zijn er 54 te huur en 69 te koop. Er zijn diverse typen driekamerwoningen te koop vanaf ca. €176.000,- tot ca. €250.000,- vrij op naam. De huurwoningen zijn tweekamerwoningen en beschikbaar vanaf ca. €357,- per maand.

In een aantal huurwoningen wordt samen met de zorgopleiding van het Da Vinci College speciale zorgvoorzieningen aangeboden zodat ook mensen met bijvoorbeeld een verstandelijke of lichamelijke beperking hier onder begeleiding zelfstandig kunnen wonen.