Zoeken
Moszkowicz verdedigt Sander V. niet

AMSTERDAM – Bram Moszkowicz gaat Sander V., de moordenaar van het Dordtse meisje Milly Boele, in hoger beroep niet verdedigen. De raadsman heeft dat besluit genomen nadat hij zich verder in de zaak heeft verdiept.

 

 

 

Waarom Moskowizc afziet van de verdediging is niet bekend. De strafpleiter wil in verband met zijn beroepsgeheim niet inhoudelijk ingaan op zijn beslissing. Moszkowicz wil alleen kwijt dat ” zich een omstandigheid heeft voorgedaan” waardoor hij er vanaf ziet.

V. werd twee weken geleden veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging voor de moord op zijn 12-jarige buurmeisje. Het Openbaar Ministerie had hem ook aangeklaagd voor seksueel misbruik, maar dat kon niet worden bewezen.Moskowizc liet eerder weten V. wel te willen verdedigen in het hoger beroep. Hij zei toen in ieder geval ‘die tbs eraf zou proberen te krijgen’.

Zowel het OM als Sander V. is tegen de straf in beroep gegaan. Het Openbaar Ministerie had 25 jaar celstraf geëist. De voormalig politieagent werd tijdens de strafzaak voor de rechtbank in Dordrecht nog bijgestaan door de broers Willem en Hans Anker en Tjalling van der Goot.

Bron:Telegraaf