Sander V. krijgt 18 jaar en tbs Dordrecht

De rechtbank in Dordrecht heeft vrijdag de 27-jarige Sander V. veroordeeld tot achttien jaar cel en tbs voor de moord op en vrijheidsberoving van de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht.

 

 

 

 De rechters vinden niet bewezen dat V. zijn slachtoffer seksueel heeft misbruikt, maar dat hij wel schuldig is aan aanranding van Milly en dat hij haar lichaam in zijn achtertuin heeft begraven en verborgen. Het Openbaar Ministerie (OM) had twee weken geleden 25 jaar celstraf en tbs geëist tegen de oud-politieagent voor moord, seksueel misbruik, vrijheidsberoving en het verbergen van het lichaam.

Milly uit de wijk Sterrenburg verdween op 10 maart spoorloos. Kort voor haar verdwijning sprak ze nog telefonisch met haar moeder, waarin ze zei dat een buurman met een kat voor de deur stond. Volgens de rechters lokte de oud-agent zijn slachtoffer mee naar zijn huis waar hij ontucht met haar pleegde en haar met zijn riem wurgde. Daarna begroef hij het lijk van Milly in de achtertuin. V. gaf zichzelf een week later aan bij de politie.

De vermissing en Milly’s dood leidden in het hele land tot geschokte reacties. Dat V. een politieman was, maakte het onbegrip nog groter. Het OM eiste daarom een hogere straf voor V. dan wanneer hij een gewone burger was geweest.

De rechtbank concludeert onder meer uit de eigen verklaring van V. dat hij zich bewust was van zijn eigen reactie, maar ook van die van Milly. Vanaf het moment dat hij begon met wurgen, totdat Milly dood was had Sander V. zich dus nog kunnen bedenken. Dat heeft hij niet gedaan en daarom heeft de toenmalig politieman met voorbedachten rade gehandeld en zich dus schuldig gemaakt aan moord.Volgens het gedragskundig onderzoek blijkt dat V. een ziekelijke stoornis heeft en dat hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De rechters in Dordrecht zijn het met deze conclusie eens en hebben de moordenaar van Milly daarom tbs met dwangverpleging opgelegd. „Hij heeft een volstrekt willekeurig slachtoffer gepakt”, concludeert de rechtbank. De rechters vrezen dat V. bij grote stress weer in herhaling kan vallen. Daarom moet hij verplicht naar de tbs-kliniek.De rechtbank zei tegen V. dat hij een gruwelijk drama heeft veroorzaakt: een jong meisje van twaalf jaar meegelokt, aangerand en vermoord. „Ze moet enorme angst hebben gehad”, aldus de rechters. Vervolgens hebben ouders, familie en vele anderen dagen in onzekerheid gezeten en gezocht. Hen is onherstelbaar leed aangedaan.

Bron:telegraaf