(update) Eis 25 jaar en tbs tegen Sander V.

DORDRECHT -Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag voor de rechtbank in Dordrecht 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen ex-politieman Sander V. wegens de moord op het 12-jarige meisje Milly Boele uit Dordrecht. Het OM wil verder dat de tbs pas begint als V. twee derde van de straf heeft uitgezeten.

 

Behalve moord acht het OM seksueel misbruik bewezen. V. heeft zich oraal laten bevredigen door Milly, aldus de aanklagers A. Flikweert en W. ten Have. Ook voor vrijheidsberoving van het meisje en het verbergen van het lijk wordt V. vervolgd. De vermissing en moord leidden tot geschokte reacties in de samenleving. Het feit dat V. politieman was, maakte het onbegrip nog groter.

Sander V. (27) heeft bekend dat hij het meisje in maart heeft gedood. Een week daarna meldde V. zich bij de politie, waarna het begraven lichaam van Milly in zijn voortuin werd gevonden. Hij ontkent echter Milly seksueel geweld te hebben aangedaan, behalve dan dat hij haar borsten heeft aangeraakt. De stellige ontkenning van de verdachte op dit punt vindt het OM niet geloofwaardig. Later vrijdagochtend maken de officieren hun strafeis bekend.

V. had meer dan genoeg momenten waarop hij zich kon bedenken, aldus het OM. Hij heeft ook gelegenheid voor ‘kalm beraad’ gehad, waardoor volgens de aanklagers geen sprake was van een plotselinge actie toen hij haar wurgde.

Bron:Telegraaf