Eis in zaak Milly Boele valt pas vrijdag

DORDRECHT – Het Openbaar Ministerie (OM) formuleert donderdag geen eis meer tegen Sander V., die wordt verdacht van de moord op de 12-jarige Milly Boele uit Dordrecht.

 

 

De rechtbank in Dordrecht besloot op verzoek van het OM dat vrijdag het requisitor plaatsvindt. Er is zo veel aan de orde gekomen dat de officieren van justitie tijd nodig hebben om het definitieve requisitor voor te bereiden.

Eerder vanmiddag

DORDRECHT – Uit een psychologische test die Sander V. enkele jaren geleden deed om toegelaten te worden tot de politie, bleek dat hij een instabiele persoonlijkheid had. Volgens de rechter zou hij daarmee volgens de huidige criteria niet meer worden aangenomen.Politieman Sander V. die ervan wordt verdacht iets met de verdwijning van Milly Boele te maken te hebben

 De rechter voegde daar evenwel meteen aan toe dat het gebruik van alleen de term instabiele persoonlijkheid niet geheel objectief is omdat de context dan ontbreekt. Bovendien zei ze dat het „achteraf altijd gemakkelijk praten is”.

V. wordt vervolgd voor de moord op Milly Boele. Hij werd op 15 mei 2008 beëdigd als agent van het politiekorps Rotterdam-Rijnmond. Volgens eigen zeggen was hij bij de politie diep van binnen nooit gelukkig.Uit onderzoeken blijkt dat V. niet psychotisch of schizofreen is, dat hij een gemiddelde intelligentie heeft en slecht kan omgaan met spanning en stress. Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor seksuele problematiek maar hij heeft wel narcistische trekken. Daarnaast staat in een onderzoek naar het drugsgebruik dat het aannemelijk is dat hij veel cannabis gebruikte. De 27-jarige verdachte repte op de zitting over twaalf jointjes op de dag van het misdrijf.

Bronnen:Telegraaf