Hennep en Asbest gevonden in flat Zwijndrecht

De politie heeft maandagmiddag 25 oktober 2010 in een flatwoning aan het IJsvogelplein in Zwijndrecht een hennepkwekerij aangetroffen.

 

 

 De politie stelde een onderzoek in naar de woning naar aanleiding van een anonieme tip en een warmtemeting. In de woning werd vervolgens over twee ruimtes verdeeld een hennepplantage met zo’n 270 planten aangetroffen. Op het moment dat agenten de woning binnen gingen, bevond de 36-jarige bewoner zich in het pand. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor is de man diezelfde avond heengezonden. De hennepplantage wordt door een gespecialiseerd bedrijf geruimd.

Bij het betreden van de woning troffen politiemedewerkers in de woning en op het balkon (delen van) platen aan waarvan het vermoeden bestond dat het asbest betrof. Hierop werden de medewerkers van politie, netbeheer en Ecoloss die in de woning waren geweest ter plaatse uit voorzorg door de brandweer ontsmet, evenals de verdachte. De milieudienst en een gespecialiseerd bedrijf verrichten vervolgens enkele metingen waaruit bleek dat het asbest betrof. Met diezelfde metingen werd geconstateerd dat de asbest alleen beperkt bleef tot de betreffende woning en dat in de verdere omgeving van de woning geen asbest werd aangetroffen. De asbest die in de woning werd gevonden, zal door een gespecialiseerd bedrijf worden verwijderd.