10 Duizend bezoekers Bachfestival Dordrecht

DORDRECHT – De starteditie van het Bach Festival Dordrecht heeft circa tienduizend bezoekers getrokken. Dat heeft de organiserende stichting zondag bekend gemaakt. De bedoeling is om in 2012 de tweede aflevering te houden.

 

 

Tijdens het festival muziek van Johann Sebastian Bach uitgevoerd en was muziek te horen die op zijn werk is geïnspireerd, zoals jazz en rap. Ook was er danstheater op Bachs muziek. Op het programma stonden meer dan 120 concerten.Bachs muziek was te horen in kunstzalen, verzorgingstehuizen en op straten en pleinen, maar ook in de plaatselijke gevangenis. Daar gaf marimba-speler Ramon Lormans een concert voor gedetineerden. Verder waren er in de stad filmvoorstellingen, lezingen, kindermiddagen en een paar masterclasses rondom Bach.Volgens een woordvoerster van de organisatie was het publiek erg enthousiast, blij en geïnteresseerd. Volgens haar is er in Dordrecht veel behoefte aan een dergelijk festival. Het evenement wordt om de twee jaar gehouden.De Duitser Johann Sebastian Bach (1685-1750) wordt gezien als een van de grootste en invloedrijkste componisten uit de muziekgeschiedenis. Hij was componist, organist, klavecinist, violist, zanger, leraar en dirigent.