Parkeergeld Sportboulevard wurgt clubs DordrechtParkeergeld Sportboulevard wurgt clubs

De clubs die gebruik maken van de splinternieuwe Sportboulevard verliezen nu al leden door het drie weken geleden ingevoerde parkeertarief van één euro per uur. Beter Voor Dordt en de VVD willen de sportclubs nu met extra geld tegemoet komen, maar andere partijen twijfelen of zijn tegen.

 

De sportclubs hebben altijd gewaarschuwd voor desastreuze gevolgen, als de gemeente het tarief van één euro per bezoek zou ophogen naar één euro per uur. Dinsdagavond deden woordvoerders van de verenigingen opnieuw een beroep op de gemeenteraad om de boel terug te draaien. Politieke partij Beter voor Dordt (BvD) werd er fijntjes aan herinnerd, dat zij dat in verkiezingstijd beloofd heeft.

In het politiek accoord van BvD, VVD en CDA staat hetzelfde, maar sportwethouider Rinette Reynvaan (BvD) hield de poot stijf. Zij wil vooralsnog niet verder gaan dan een tegemoetkoming in de parkeerkosten van 100.000 euro, door de clubs te verdelen. Die regeling is onder het vorige college van B&W vastgesteld. Beter voor Dordt lanceerde het voorstel om het bedrag te verhogen tot 176.000 euro.

Of dat kostendekkend is, wordt door de clubs betwijfeld. “Dat bedrag is ooit genoemd, maar of het rekensommetje klopt is nog maar de vraag. Bovendien worden de clubs opgezadeld met het probleem van de verdeling van het geld onder de vrijwilligers. Zo’n administratieve rompslomp willen we niet”, zegt Ad van Woerkens namens de verenigingen die actief zijn op de Sportboulevard.

Voorzitter Edwin Boer van ijshockeyclub Dordrecht Lions is explicieter: “wij zijn nu al 30 leden kwijt. Zo gaat onze club er aan. De politiek moet doen wat ze beloofd heeft. Terug naar één euro per bezoek”. De VVD steunt het BvD-voorstel voor meer compensatie. Coalitiepartner CDA twijfelt en de andere partijen zijn tegen hogere compensatie. Op 28 oktober mag de Dordtse gemeenteraad de knoop doorhakken.

Bron:Rtv Rijnmond