Sportschool Muilwijk herstelt dojo

DORDRECHT – Na bijna negen maanden lang wachten, is Sportschool Muilwijk vorige week eindelijk begonnen met de herstelwerkzaamheden.

 

 

De dojo liep forse schade op bij de brand op nieuwjaarsdag in het naastgelegen Vrije Tijds Centrum.“We wisten niet zeker of de fundering nog goed was. We moesten wachten tot het vele bluswater gezakt was voordat we dat konden zien. Ook over het dak en de muren waren twijfels. Daarna hield de gifgrond die afgegraven moest worden de werkzaamheden tegen”, vertelt eigenaar Wim Muilwijk over de gang van zaken. “Toen ging de verzekeraar pas aan het werk en daarna begon de vakantie. Al met al had het eerder kunnen beginnen en zijn er veel toestanden geweest.” De volledige vloer met nieuwe mat (20 bij 15 meter) wordt vervangen. De wanden zijn gesloopt en de banken en opbergruimtes met zitplekken voor toeschouwers worden onder handen genomen en vernieuwd. Daarna wordt alles geschilderd en schoongemaakt. “Dat wordt nog een enorme klus. Alle roet en viezigheid is tussen kieren gaan zitten. Gelukkig hebben leerlingen aangeboden om mee te helpen met schoonmaken. Zij krijgen het weekeinde een schrobber en emmer en dan gaan we met zijn allen aan de slag.

Behelpen
De afgelopen maanden zijn alle lessen in een hal aan de Jan Valsterweg gegeven. “Het was heel erg fijn dat we daar meteen terecht konden, maar het was wel behelpen. Er waren geen douches en geen aparte kleedruimtes.” Aan het einde van deze maand hoopt Muilwijk weer op de vertrouwde locatie aan het Van Neurenburgpad terecht te kunnen.