Grote bezorgproblemen TNT Post

 AMSTERDAM – TNT Post heeft veel meer bezorgproblemen dan het bedrijf wil toegeven. Vooral in de grote steden wil het niet goed meer lukken met de bezorging.

 

 

 

TNT Post erkent in een brief aan postbodes dat naast Rotterdam ook in andere grote steden van Zuid-Holland de post veel slechter wordt bezorgd dan voorheen.Volgens de vakbonden die actie voeren tegen het massaontslag bij ‘Tante Pos’ zijn er ook bezorgingsproblemen in andere grote steden. “We horen dezelfde geluiden uit Amsterdam en verder in de richting van Alkmaar en Den Bosch. Het speelt eigenlijk in de hele randstad,” zegt Inge Bakker van CNV Publieke Zaak.

Spanningen
Intussen lopen de spanningen tussen TNT Post en zijn postbodes snel op. Gisteren demonstreerden enkele honderden postbodes in Rotterdam tegen het voorgenomen massa-ontslag waardoor 11.000 mensen hun baan kwijtraken. De directie gooit in de brief aan werknemers zelf olie op het vuur door postbezorgers min of meer te beschuldigen van tegenwerking. Zo zou het voorkomen dat werknemers post weer teruggooien in de oranje brievenbus. Hierop staat ontslag op staande voet, zo schrijft de directie.

In het schrijven erkent de directie van de postregio Den Haag: “Wij slagen er als bedrijf niet in de post tijdig te bezorgen bij onze klanten, vooral op zaterdag en maandag.” Ger Jacobs, tweede man van de postdivisie van TNT, spreekt desgevraagd van ‘uitzonderingen’. Probleemgebieden zijn volgens hem bepaalde wijken van Den Haag, Scheveningen, Gouda, Delft en Leiden. De brief is ook verstuurd naar postbodes in de regio tussen het Westland, Alphen aan den Rijn en Hillegom.

Bron:Telegraaf (13-09-2010)