(update)Problemen Dordtse Sportboulevard

De turnhal van de nieuwe Sportboulevard in Dordrecht is niet veilig. De trainingen zijn tot vrijdag afgelast. De afgelopen weken waren er ook al problemen met het zwembad van de 52 miljoen euro kostende accommodatie.

 

 

‘Veiligheidssystemen niet bevestigd’
In de turnhal zijn er problemen met nog niet bevestigde veiligheidssystemen en kussens. Dat bleek maandagavond, bij de eerste trainingen. “Die spullen waren op het laatste moment geleverd en nog niet bevestigd. Voor de topsporters was dat geen probleem, maar voor recreanten ligt dat anders. Daarom is in overleg met de turnclubs besloten om de trainingen af te gelasten tot alles in orde is. Als het goed is, is vrijdag alles klaar”, zo zegt Corina Persijn van exploitant Optisport.

‘Opstartprobleempjes’
Het bedrijf spreekt over ‘kleine opstartprobleempjes’. Persijn zegt dat de sportaccommodatie ‘halsoverkop’ is geopend, om met name sportverenigingen terwille te zijn: “De clubs stonden te popelen om de nieuwe accommodatie in gebruik te nemen”. Dat het nieuwe sportcomplex kinderziektes heeft vindt ze normaal: “In de beginfase zullen we waarschijnlijk nog wel tegen meer dingetjes aanlopen”.

‘Dordrecht is verantwoordelijk’
Voor de verantwoordelijkheid verwijst ze naar de gemeente Dordrecht: “Die was opdrachtgever”. De gemeente kaatst bij monde van woordvoerster Ilse Poll het balletje terug: “Optisport heeft de accommodatie na de oplevering ter exploitatie van ons overgenomen, dus de verantwoordelijkheid ligt nu bij hen”.

Bron:Rtv Rijnmond