20101108-slangenburg-dordrecht-001_resizeNog geen zicht op supermarkt aan de Slangenburg

DORDRECHT – Ze wordt er moedeloos van, een beetje boos zelfs. Marleen de Vos, eigenaresse van de bloemenkiosk aan de Slangenburg, is het zat dat er nog steeds geen supermarkt is teruggekeerd aan het plein in Sterrenburg. Begin juli werd het pand waar drie jaar geleden Super de Boer uitbrandde opgeleverd door eigenaar Corio aan de Jumbo. Tot nu toe is er nog niets gebeurd.

 

“Het pand staat nu al zes weken leeg. En we horen maar niets”, zegt Marleen de Vos. De onderneemster baalt stevig van de onzekerheid die nu al zo lang duurt. En met haar vele klanten. “Iedereen wil weten wanneer er weer een supermarkt komt.” Drie jaar geleden brandde de Super de Boer er volledig uit. Daarna duurde het lange tijd voordat vastgoedeigenaar Corio het pand liet opknappen. Informatie volgde tot groot ongenoegen van de paar ondernemers aan de Slangenburg en de omwonenden maar mondjesmaat. Nu worden zij helemaal in het ongewisse gelaten.

Wanneer open?
Februari dit jaar begon de herbouw van de supermarkt. De eigenaar liet exact dezelfde supermarkt terugbouwen, zowel qua uiterlijk als oppervlakte (1200 vierkante meter). Zoals gehoopt werd het pand voor de bouwvak opgeleverd. Tot grote frustratie van De Vos en vele bewoners laat de huurder zich vooralsnog niet zien. Een woordvoerder van Corio zegt hierover: “Ik kan in ieder geval met zekerheid zeggen dat het pand klaar is en dat er een Jumbo komt.” Begin dit jaar deed Super de Boer een groot gedeelte van zijn supermarkten over aan de Jumbo. De Corio-woordvoerder denkt dat de Jumbo druk bezig is met deze hele overgangsfase en de enorme ombouwplannen. Over de precieze plannen met de vestiging aan de Slangenburg kan hij geen uitsluitsel geven. Evenmin kan de Jumbo dit. Een woordvoerster laat weten dat er nog helemaal niets bekend is over de Slangenburg of op welke termijn er meer informatie verwacht kan worden. Vooralsnog zal iedereen zijn boodschappen nog elders moeten halen en zijn de bloemenkiosk van Marleen de Vos en de snackbar aan de Slangenburg de enige ondernemingen aan het plein. Ze missen daardoor veel aanloop.

Bron:Dordt centraal