fc-dordt-fey-005_resizeHenny Lee start met goed gevoel aan competitie

DORDRECHT – Met een goed gevoel over het voorbereidingsprogramma start hoofdtrainer Henny Lee vanavond met FC Dordrecht aan het nieuwe seizoen. Cambuur is de geduchte tegenstander in het duel aan de Krommedijk.

 

 

“Door alle nieuwkomers die er op het laatste moment nog zijn bij gekomen zijn we nog niet helemaal ingespeeld, maar daar hebben andere clubs ook mee te maken. Vanavond zal blijken hoe ver we zijn.”

De wedstrijden in de voorbereiding hebben Lee veel informatie opgeleverd. “De resultaten van die wedstrijden moet je ook wel relativeren. De eredivisie is vroeger begonnen aan de voorbereiding en het is natuurlijk wel een niveau hoger. Maar ik heb een goed beeld gekregen van hoever we zijn, hoe we willen voetballen en wie in principe mijn eerste elf zijn. De inzet is om volgens de Dordt-identiteit te spelen, dus vooruit voetballend. In de praktijk moet blijken of dat haalbaar is.”

Uitdagend
FC Dordrecht start meteen met een aantal sterke tegenstanders. Cambuur, waar Lee drie jaar lang met veel plezier werkte, is de eerste. En volgende week staat de pittige uitwedstrijd tegen het Volendam van Gert Kruys op het programma. De week erop komt Helmond naar Dordt. “Een zwaar maar uitdagend programma”, noemt Lee het. “Tijdens deze wedstrijden moet echt duidelijk worden waar we staan. Als je presteert zet je de laatste stappen in je ontwikkeling. Daarbij kunnen we zeker de hulp van het publiek, de twaalfde man gebruiken.” Zij kunnen onder meer voordelig terecht op de vernieuwde familietribune aan de zuidzijde van het stadion.

Bron:Dordt centraal