Dordtenaar getatoeëerd in museum

De Dordtenaar Sander van der Zee loopt sinds zondag rond met een schets van kunstenaar Arie Scheffers op zijn rug. Hij kreeg het kunstwerk in het Dordrechts Museum op zijn rug getatoeëerd.

 

 

Het viel de Dordtenaar mee hoeveel pijn het deed: “Je voelt het natuurlijk wel; er zit toch een naald in je lichaam, maar het is veel minder pijnlijk dan ik dacht.”

Tatoeage nog niet af
In eerste instantie was er drie uur voor de tatoeage uitgetrokken, maar dat bleek te kort: “Helemaal af krijg ik hem niet, dus waarschijnlijk moet ik hem later nog wat bijwerken,” bekende tatoeëerder Elias Papadopoulos zondagmiddag. De klus week ook af van zijn standaardopdrachten: “Normaal moeten de lijnen bij een tatoeage vreselijk strak zijn, maar Arie Scheffers werkt uit de losse pols. Dus dat maakt zeker verschil.”

Nog drie sessies
In totaal krijgen vier Dordtenaren een schilderij op hun lichaam getatoeëerd. 21 mensen reageerden op de oproep van het Dordrechts Museum. Kunstenaar Jan Kryszons, die het idee bedacht, selecteerde de vier. De komende tatoeëersessies staan de komende drie dagen op het programma in het museum aan de Oude Haven in Dordrecht.

Bron:Rtv Rijnmond