Massaal op de rem voor nieuwe camera’s

door Sebastian Schramm

DORDRECHT – Automobilisten trappen massaal op de rem bij het zien van de nieuwe camera’s die de afgelopen weken langs een groot aantal auto- en snelwegen in de regio’s Rotterdam en Den Haag zijn geplaatst.

 

De camera’ss die de verkeersstromen moeten registreren, worden hier opgehangen langs de Dordtse Randweg. Foto: Roel DijkstraAds door GoogleBestuurders hoeven echter niet bang te zijn voor een bekeuring als zij met een te hoge snelheid langs de opvallende videocamera’s rijden. De apparaten registreren namelijk geen snelheid en kentekens en zijn uitsluitend bedoeld om meer inzicht te krijgen in de verkeersbewegingen in ZuidHolland.

De nog niet operationele camera’s staan onder meer langs de A13 bij Delft, de A4 ter hoogte van Den Haag Zuid, de A44 en de Dordtse Randweg. „De camera’s treden in september in werking en blijven vier jaar staan”, zegt woordvoerster Heleen Smit van Rijkswaterstaat. De waarnemingen worden opgenomen in de nationale databank verkeersgegevens.Aan de hand van de uitkomsten verwachten Rijkswaterstaat, de stadsregio’s en de provincie Zuid-Holland een beter beeld te krijgen van wat zich op de wegen afspeelt. Zo wordt bijvoorbeeld gekeken naar de effecten die ongevallen hebben op omliggende wegen en de gevolgen van plotseling veranderende weersomstandigheden.

Bron:Telegraaf