Straatopera ‘Pinocchio in Love’ maandag in ‘t Hof

Maandagavond 19 juli speelde het Ricciotti Ensemble de straatopera ‘Pinocchio in Love’ in Dordrecht.Het Hof vormde het decor voor deze gratis voorstelling voor jong en oud.De opera,die gebruik maakt van de invallende schemering.

 

 

Pinocchio in Love is een “zwarte” liefdesgeschiedenis over het leven van Pinocchio, nadat hij van houten pop tot mens van vlees en bloed getransformeerd is. Als oude man van 127 jaar overdenkt hij zijn leven, en realiseert zich dat hij als mens niet erg gelukkig geworden is. Hij keert nog eenmaal terug naar zijn jeugd, op zoek naar de vriendschappen en gevaren, onsterfelijkheid en overmoed van zijn jongensjaren, zijn vroegere brothers-in-wood, en naar de fee van zijn dromen.

 Het Hof – een prachtige historische plek in de binnenstad van Dordrecht – vormt het decor. Het tijdstip is niet zomaar gekozen. Langzaam verandert de sfeer in de opera, geholpen door het avondlicht.
Componist Guus Janssen en librettist Friso Haverkamp schreven de opera Pinocchio in Love speciaal ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het Ricciotti ensemble.