Tourorganisatie kijkt tevreden terug

 Directeur Wim Hoogendoorn van de Projectorganisatie Rotterdam Tour De France is tevreden over het verloop van afgelopen weekend. Op de Proloog en de start kwamen in totaal 1 miljoen mensen af. Ook de tourdirectie is vol lof, aldus Hoogendoorn.

 

De Ronde van Frankrijk verliet Rotterdam zondag. Na een tocht van de reclamekaravaan en een Tour de Ville was er rond twaalf uur op de Erasmusbrug de startceremonie van de eerste echte etappe.Het startsignaal werd gegeven in aanwezigheid van onder meer minister-president Balkenende, na een korte toespraak van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb in het Nederlands en het Frans. Daarna werden door de Marinierskapel het Franse volkslied – de Marseillaise – en het Wilhelmus gespeeld.

De eerste etappe voerde de renners vanuit Rotterdam via de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden naar Brussel. Fabian Cancellara startte als proloogwinnaar in het geel. Dat doet hij in de tweede etappe opnieuw, hoewel Alessandro Petacchi zondag als eerste aankwam in Brussel.

Bron:Rtv rijnmond