Dode in flat na brand door explosie Dordrecht

In de flat in Dordrecht waar woensdagmiddag een brand woedde na een explosie is een dode persoon aangetroffen. Dat heeft de politie gemeld.

 

 

De politie weet niet wie de dode persoon is. Of het gaat om de hoofdbewoner van de flat in het complex kon een woordvoerder niet zeggen. Wel weet de politie dat de aangehouden man de zoon is van de hoofdbewoner. De politie verwacht meer mensen aan te houden in verband met de zaak.De brand ontstond na de explosie. Hoe die is ontstaan is onduidelijk; wat er precies is ontploft is eveneens niet duidelijk. Volgens de politie zijn er aanwijzingen voor strafbare feiten met betrekking tot de explosie.Na de ontploffing vlogen drie appartementen in brand. Achttien mensen raakten gewond. Acht van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht, tien zijn ter plekke behandeld. Eén persoon is zwaargewond.

Onder de gewonden zijn een agent en een deurwaarder en medewerkers van woningcorporatie Woonbron en van een verhuisbedrijf. Zij waren bij het complex om een huisuitzetting te gaan doen uit de woning waar de explosie plaatsvond. Die uitzetting vond plaats naar aanleiding van een huurachterstand van de bewoner.
de explosie zijn uit voorzorg omliggende woningen en straten ontruimd. Ook werd de gastoevoer afgesloten. Bewoners zijn opgevangen door Woonbron. Een groot aantal woningen raakte beschadigd. Een aantal mensen kan niet terug naar hun woning. Voor hen wordt alternatieve woonruimte gezocht. De politie bewaakt in de nacht van woensdag op donderdag het flatgebouw.

Bron:Telegraaf