Arrestatie na explosie Dordrecht

De politie heeft een man gearresteerd in verband met de explosie woensdagmiddag in de portiekflat in Dordrecht. De politie wil niet zeggen of het om de huidige bewoner gaat.

 

 

De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. De huurder van het pand zou al enige tijd niet meer op dat adres wonen. Hij zou bij zijn vriendin zijn ingetrokken en betrokken zijn bij het ontstaan van de ontploffing in het huis aan de Prinses Julianaweg. Op een persconferentie werd bevestigd dat er sporen van een misdrijf zijn aangetroffen.

Eerste omwonenden weer thuis
De eerste omwonenden van het pand mogen inmiddels weer naar huis. Het gaat om bewoners van panden die nog in redelijke staat zijn. Uit voorzorg had de brandweer alle huizen in een straal van 100 meter ontruimd. Door de explosie en brand in het huis aan Prinses Julianaweg werden zes huizen onbewoonbaar. Achttien mensen raakten gewond, van wie acht naar het ziekenhuis zijn gebracht. Vijf van hen hebben inmiddels het ziekenhuis verlaten. Één van de gewonden moest direct worden geopereerd en ligt nu op de Intensive Care.

‘Er gaan gekke dingen gebeuren’
De oorzaak van de ontploffing is nog onduidelijk. Vaststaat dat een deurwaarder, drie medewerkers van woningcorporatie Woonbron, de politie en personeel van een verhuisbedrijf bezig waren met een huisuitzetting wegens huurachterstand. Op het moment dat de medewerkers voor de deur stonden, kwam de klap. Buurtbewoners verklaren dat de huurder eerder had geroepen dat als hij uit zijn huis gezet zou worden, ‘er gekke dingen zouden gebeuren’. Woonbron zegt dit niet gehoord te hebben. Zij gingen uit van een standaardprocedure.

Volgens burgemeester Brok zijn zes woningen onbewoonbaar verklaard, van vijtien tot twintig woningen is nog onbekend of ze bewoonbaar zijn. De schade loopt in de tonnen.

Bron:rtv rijnmond