Persberichten district II

 

 

 

 

BRAND IN GROFVUIL, BEWONERS TIJDELIJK GEEVACUEERD
GORINCHEM – Op de Hellebaardierstraat heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 1 juni een brand gewoed. Hierbij vielen geen gewonden. De brand ontstond in een matras bij een hoop grofvuil op de hoek met de Boogschutterstraat. Gezien de rookontwikkeling en de kans op uitbreiding richting de flat, werd besloten de omliggende woningen te ontruimen en gaf de brandweer de status middelbrand. Twee tankautospuiten en een hoogwerker werden ingezet. Na meting van en ventilatie door de brandweer, konden de bewoners weer terug naar hun woningen. Zeven woningen hebben schade aan de beglazing opgelopen. Vermoedelijk is het grofvuil aangestoken. Vanmorgen begon de brand opnieuw te smeulen, waarna de brandweer opnieuw even ter plaatse moest komen. De politie doet onderzoek.

VERKEERSONGEVAL AUTO MET FIETSER
GORINCHEM – Ter hoogte van het ziekenhuis aan de Banneweg heeft op maandagmiddag 31 mei een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een fietser en een personenauto. Een 31-jarige automobiliste uit Utrecht reed vanuit de Wijnkoperstraat in de richting van de A15/A27. Ze stond hierbij korte tijd stil op het middengedeelte van de weg. Op dat moment stak het slachtoffer op de fiets de Banneweg over om richting de Wijnkoperstraat te rijden.
Op de linkerzijde van de eerste rijstrook werd het 53-jarige fietser uit Gorinchem geschept. Hij liep een hoofdwond op en had last van tintelingen in zijn benen. Een huisarts en een alerte omstander verleenden ter plaatse eerste hulp waarna het slachtoffer werd meegenomen naar het ziekenhuis. De hevig geschrokken automobiliste is opgevangen en verhoord. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.