Persberichten district I

VERDACHTE VAN BEDREIGING AANGEHOUDEN
DORDRECHT – Een 50-jarige man uit Dordrecht is op 31 mei rond 22.00 uur op het Nieuwkerksplein aangehouden, nadat hij een 31-jarige Dordtse vrouw woordelijk met de dood bedreigd had.

 

Verdachte en slachtoffer zijn buurtbewoners en kennissen van elkaar. De man was kennelijk onder invloed van alcohol en/of drugs en viel haar lastig door telkens bij haar aan te bellen. Toen hij aan het bellen ook nog bedreigingen toevoegde, was de maat vol en belde ze de politie. De man werd voor de nacht ingesloten en zit nog vast.

VERDACHTE VAN VERNIELING EN BEDREIGING AANGEHOUDEN
DORDRECHT – Een 27-jarige man uit Dordrecht is op 31 mei op de Schipbeekstraat aangehouden. De man vernielde daar het interieur van een woning en bedreigde ter plaatse gekomen agenten met de dood. Na diverse vergeefse waarschuwingen om toch maar mee te werken, moest een politiehond worden ingezet om de man veilig aan te houden. Deze hoefde niet in actie te komen, want de man gaf zich bij het zien van de hond meteen over. De man heeft een gedragsstoornis en was door een opmerking van een huisgenoot volledig doorgedraaid. Hij is in verzekering gesteld.

VERDACHTE VAN MISHANDELING AANGEHOUDEN
DORDRECHT – Een 31-jarige man uit Dordrecht is op 1 juni op de Blaauwweg aangehouden. Hij zou op 16 mei op de Smitsweg een 23-jarige man uit Dordrecht in zijn gezicht hebben geslagen. Hij liep, naast kneuzingen, drie gebroken tanden op. Het slachtoffer kwam die nacht terug van een feestje en was op weg naar een parkeerplaats. Onderweg daar naartoe kwam het slachtoffer de verdachte tegen en er ontstond een woordenwisseling tussen beiden over een meisje dat met het slachtoffer meeliep. De woorden ontaardden al snel in klappen. Het slachtoffer wist weg te vluchten en de politie werd gewaarschuwd. Uit het onderzoek kwam de naam van de verdachte naar voren. Hij wordt verhoord en de politie zet het onderzoek voort.

DRONKEN OP DE SNORFIETS
DORDRECHT – Een 49-jarige snorfietser uit Dordrecht is op 31 mei op de Kamerlingh Onnesweg aangehouden. Hij werd onderworpen aan de controle en had een alcoholwalm om zich heen. De man bleek veel teveel gedronken te hebben en kon zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor mocht hij weer weg.

MAN AANGEREDEN
DORDRECHT – Een 85-jarige voetganger uit Dordrecht is op 31 mei naar het ziekenhuis gebracht, nadat hij op de Nassauweg door een personenauto was aangereden. De man stak plotseling over en kwam tegen de spiegel van een voorbijrijdende auto aan. De 43-jarige bestuurder kon de man niet meer ontwijken. Het slachtoffer liep een hoofdwond op en was verminderd aanspreekbaar. Hij moest in ieder geval een etmaal in het ziekenhuis blijven.