24-05-2010

Roparun 2010

Locatie foto’s Oud Beijerland en Daniel de hoed kliniek in rotterdam

Het laatste team van de Roparun is kort na zes uur over de eindstreep gekomen op de Coolsingel in Rotterdam. De lopers van team 16 zijn binnengehaald door familie.

 

Team MBB kwam zondagmiddag rond half één als eerste over de finish. Het team legde de 530 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 12,27 kilometer per uur. In totaal finishen er waarschijnlijk 271 teams. Vier zijn uitgevallen omdat ze opgaven of door de leiding uit de race zijn gezet. Een deelnemer is met hartklachten naar het ziekenhuis gebracht.

Centrum Rotterdam afgesloten
Een deel van het centrum van Rotterdam is afgesloten in verband met de finish van de Roparun. Ook zijn er afsluitingen rond de route vanuit Barendrecht door Rotterdam Zuid, richting Coolsingel. Deze afsluitingen hebben invloed op het verkeer en het openbaar vervoer.

Hoge temperaturen
De deelnemers kregen tijdens de 521 kilometer lange reis te maken met hoge temperaturen. Op veel plaatsen in Frankrijk steeg het kwik zondag tot ruim boven de twintig graden. De organisatie adviseerde alle deelnemers zondag om veel water te drinken. Voor zover bekend heeft de hitte niet voor grote problemen gezorgd.

Verschillende starttijden
De teams druppelen ongeveer gelijktijdig binnen omdat ze niet allemaal op hetzelfde moment zijn gestart. Het meeste teams vertrokken zaterdag al vanuit de Franse hoofdstad, terwijl de snelste teams pas zondagochtend begonnen aan de tocht naar Rotterdam.

Bron:Rtv Rijnmond