GGD verhuist naar Gezondheidspark

DORDRECHT – De GGD Zuid-Holland Zuid verlaat deze week het pand aan de Maasplaza. Met ingang van komende dinsdag is de gemeenschappelijke gezondheidsdienst te vinden aan de Karel Lotsyweg op het Gezondheidspark.

 

 

Dat heeft meerdere voordelen. Het is logischer omdat op deze plek diverse gezondheidsinstanties zijn gebundeld, de locatie is makkelijker bereikbaar met openbaar vervoer, er is ruime parkeergelegenheid en daarnaast is het pand moderner en groter, waardoor er bijvoorbeeld meer spreekkamers zijn.Bij de GGD komen mensen langs op onder andere de reizigerspoli (advies en vaccinatie), het SOA-spreekuur (voorlichting, onderzoek en behandeling seksueel overdraagbare aandoeningen) en bij de TBC-spreekkamer. Maar het takenpakket van de dienst, die actief is op het gebied van het beschermen, bewaken en bevorderen van (volks)gezondheid, is vele malen groter dan dat. Ook onder andere verslavingspreventie, opvoedondersteuning, een spreekuur voor daklozen, bevolkingsonderzoeken naar borst- en baarmoederhalskanker en de aanpak en preventie staan op de lange lijst van producten en diensten.

Ambulance
De Ambulancedienst, sinds januari onafhankelijk van GGD, blijft voorlopig aan de Maasplaza en verhuist later naar het Leerpark, waar ook de nieuwe uitrukpost van de brandweer komt. Het nieuwe adres van de GGD ZHZ is vanaf 25 mei Karel Lotsyweg 40. Daar hoort ook een nieuw telefoonnummer bij: 7708500. Meer informatie op ggdzhz.nl.