Dodental stijgt naar 70

TRIPOLI – Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het aantal Nederlanders dat is omgekomen door de vliegtuigramp in Tripoli, donderdag bijgesteld naar zeventig. De ANWB meldde vlak na de crash dat er 61 Nederlanders waren omgekomen. Van de slachtoffers reisden 38 mensen met reisorganisatie Stip en 24 met reisorganisatie Kras. Negen Nederlanders hadden hun vlucht zelf geboekt, meldde het ministerie.

 

Onder hen een gezin van vijf dat op het laatste moment op het rampvliegtuig stapte.Het dodental blijkt volgens het ministerie uit informatie van Stip en Kras, de passagierslijst van luchtvaartmaatschappij Afriqyah Airways en de checklist van de douane in Johannesburg.De enige overlevende van de ramp is de 9-jarige Ruben uit Tilburg, die in een ziekenhuis in Tripoli ligt. Volgens het ministerie maakt de jongen het redelijk. Zijn oom en tante zijn bij hem. Het ministerie heeft contact gehad met de nabestaanden van de slachtoffers. Voor hen is er donderdagmiddag een speciale bijeenkomst.In verscheidene Nederlandse gemeenten wordt gerouwd om dood van inwoners die omkwamen bij de vliegtuigcrash in Tripoli woensdag. Zo gelastte in Mook (Limburg) burgemeester Rob Persoon woensdag de raadsvergadering af omdat een vader en zijn twee kinderen uit die gemeente in het neergestorte vliegtuig zaten.
Burgemeester Rianne Donders-van Leest van Geldrop liet donderdag weten dat haar oudste zoon Pim met zijn vriendin is omgekomen bij de crash. In Groesbeek houdt voetbalvereniging De Treffers een minuut stilte wegens het overlijden van de vrouw en twee kinderen van een clublid.