Familiedrama vrouw met bijl gedood terheijden

TERHEIJDEN – Een 46-jarige vrouw uit Terheijden is gisteren vermoedelijk met een bijl om het leven gebracht. De vrouw, woonachtig in de Raadhuisstraat, werd kort voor zes uur gistermiddag zwaargewond in haar woning aangetroffen door familie. Ze overleed kort na aankomst in het ziekenhuis in Rotterdam.

 

De dader was gisteravond nog voortvluchtig. Volgens de politie moet het motief gezocht worden in de relationele sfeer. De identiteit van de vermoedelijke dader is bij de politie bekend.Onmiddellijk na het eerste alarm zette de politie een deel van de Raadhuisstraat af. Twee ambulances, een traumahelicopter en massaal aanwezige politie zorgde voor grote consternatie in Terheijden. Het doorgaand verkeer was een uur geblokkeerd. Ontzette buurtbewoners dromden in de druilregen niet begrijpend en gissend bij elkaar achter de roodwitte linten van de afzetting.De politie sprak al direct van „zware verwondingen aan het hoofd”. Rond half zeven werd de vrouw met een ambulance weggebracht, waarna de politie met sporenonderzoek begon dat tot laat in de avond duurde. Rond negen uur meldde de politie dat de vrouw in het ziekenhuis was overleden.Volgens omwonenden zou de vrouw afgelopen week de echtelijke woning verlaten hebben en kwam ze gisteren even terug, juist op een moment dat haar echtgenoot thuiskwam.Op het adres van de woning is een reclame- en marketingbureau gevestigd. De op het adres verblijvende familie woont al lang in Terheijden en is heel bekend in het dorp en zeer actief in het sociale leven, vooral carnaval en voetbal. De echtgenoot is nauw betrokken bij de organisatie van de Terheijdenloop die zondag voor de vierentwintigste keer van start gaat.
In Terheijden heerste gisteravond grote verslagenheid. Dat kwam ook tot uiting op de hyves-pagina van een van de kinderen van het echtpaar. Daar stonden gisteravond al zeker zestig emotionele reacties.

Bron:Bn de stem