61 Nederlandse doden bij vliegramp Tripoli

TRIPOLI – Door een vliegtuigongeval woensdag op de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli zijn 61 Nederlanders overleden. De enige overlevende van het toestel is een jongetje van tien jaar, naar verluidt van Nederlandse nationaliteit.

 Foto afkomstig van google

 

De Nederlanders zouden een korte stop maken in Tripoli en met hetzelfde toestel doorvliegen naar het vliegveld Gatwick in Londen.Het gaat om reizigers die een groepsreis boekten bij het Nederlandse reisbureau Kras en Stip Reizen.De passagiers van Kras Reizen zouden vanaf Londen doorvliegen naar Brussel, passagiers van Stip Reizen die hun reis boekten bij een filiaal in Zaltbommel hadden Düsseldorf als eindbestemming.

Airbus
Het vliegtuig, een Airbus A330 van de Libische vliegmaatschappij Afriqiyah Airways uit september 2009 met vluchtnummer 8U771, stortte om 6 uur vanochtend neer. Het toestel kwam niet op de landingsbaan terecht.

Op het telefoonnummer 070-3487770 kunnen familieleden terecht voor informatie. Ook de ANWB heeft een informatielijn voor familie opengesteld: 088-2692112.

Kind
Het jongetje dat de crash wonderbaarlijk overleefde, is opgenomen in een ziekenhuis met botbreuken en is geopereerd. Volgens lokale autoriteiten maakt het kind het goed.De Libische staatstelevisie heeft woensdag beelden uitgezonden van het jongetje, dat in een ziekenhuisbed met een bandage om zijn voorhoofd ligt. Hij heeft een gezwollen linkeroog en blauwe plekken en schaafwonden op zijn linkerwang. Ook ligt hij aan de beademingsapparatuur.Meer gegevens over het kind zijn er nog niet. Zodra de operatie is afgerond, zal een medewerker van de Nederlandse ambassade het kind zo snel mogelijk bezoeken en proberen zijn identiteit definitief vast te stellen.

De maatschappij heeft aangegeven alle medewerking te verlenen aan familieleden die naar Libië willen afreizen. Zij kunnen met de maatschappij meevliegen, ook accomodatie en visa wordt voor hen geregeld. Familieleden kunnen hierover contact opnemen via het telefoonnummer +218 91 371 9588.

Bron:ANP