Dubbeldrama ouders Milly

DORDRECHT – Politie en openbaar ministerie in Dordrecht lijken een loopje te nemen met de gevoelens van de nabestaanden van het vermoorde meisje Milly Boele (12). Bracht de Dordtse politie de familie Boele zaterdag eerst hoopvol nieuws, enkele uren later ontkende het openbaar ministerie die uitspraken glashard.

 

Een dubbel drama voor het toch al zwaar getroffen ouderpaar Fred en Tineke Boele en hun kinderen Tibby en Pascal.De ouders van Milly, Fred en Tineke Boele.Blijdschap en opluchting was er namelijk zaterdagmorgen, enkele uren na het verschijnen van uitgebreide berichtgeving in De Telegraaf, toen een zogeheten familierechercheur de Boeles op hun buitenlandse vakantieadres met mooie berichten had opgebeld.“Milly’s moeder kreeg van deze rechercheur te horen dat het openbaar ministerie had besloten om de aanklacht tegen verdachte Sander V. toch te verzwaren van doodslag naar moord”, vertelt advocaat Frank van Ardenne, de raadsman van Fred en Tineke Boele. “De rechercheur zei verder dat er nieuwe aanknopingspunten zijn die deze zwaardere aanklacht rechtvaardigen. Verder waarschuwde hij er mevrouw Boele nog voor dat de rechter straks altijd anders kan beslissen. Maar, zo hield de rechercheur mijn cliënte voor, hij was zelf ook erg blij met dit besluit van het OM.”

De familie Boele reageerde opgetogen en hoopvol. “We zien het strafproces tegen Sander V. nu met veel meer vertrouwen tegemoet”, liet Tineke Boele vanuit haar hotel aan De Telegraaf weten. Maar niet lang daarna sloeg justitie Dordrecht die hoop weer meedogenloos de bodem in. “Er is op dit moment helemaal geen beslissing door het OM genomen om de aanklacht te verzwaren”, aldus een woordvoerder van justitie Dordrecht. Waarom de rechercheur dit wel aan de familie Boele heeft gezegd, kon de zegsman van het openbaar ministerie zaterdagavond niet zeggen.

Advocaat Van Ardenne noemt het schokkend zoals de autoriteiten met zijn cliënten omspringen. “Ik heb geen enkele reden om aan de woorden van Tineke Boele te twijfelen. De familie heeft er echt geen belang bij om dit te verzinnen. Het is een vreemde en schandalige gang van zaken.”Overigens blijven de Boeles en hun advocaat bij het standpunt dat zij zo nodig een procedure bij het gerechtshof aanspannen om strafvervolging wegens moord tegen Sander V. af te dwingen. “Er lijken tal van aanwijzingen te zijn voor moord met voorbedachten rade”, verklaarde Van Ardenne eerder in De Telegraaf. “Milly is door V. naar zijn huis gelokt en daar door hem omgebracht. Dat duidt op een planmatig feitencomplex.” Op doodslag staat maximaal vijftien jaar cel, op moord in het uiterste geval het dubbele.

Schokgolf
Milly Boele raakte woensdag 10 maart onder zeer verdachte omstandigheden vermist. Zes dagen later gaf haar buurman Sander V. zichzelf bij de politie aan. Nog diezelfde dag werden de stoffelijke resten van het meisje opgegraven in V.’s achtertuin. De gruwelijke kindermoord veroorzaakte een schokgolf in het hele land.

Bron:telegraaf