Actie tegen zakkenrollers zhz

De wijkpolitie in Zwijndrecht, de gemeente en 13 Zwijndrechtenaren binden binnenkort de strijd aan tegen zakkenrollen. Op initiatief van de politie en met de medewerking van de gemeente Zwijndrecht gaat binnenkort een aantal enthousiaste senioren in zogenaamde preventieteams de straat op.

 

De teamleden gaan in winkelcentrum Walburg en op de markt het winkelend publiek waarschuwen voor zakkenrollers door hen attent te maken op situaties die het voor zakkenrollers wel heel erg makkelijk maken om hun slag te slaan. Ondermeer zullen zij mensen wijzen op openstaande tassen en voor het grijpen liggende portemonnees. Burgemeester A.S. Scholten gaf op 28 april het officiële startsein. Daarna ging hij met het preventieteam naar winkelcentrum Walburg om daadwerkelijk mensen tips tegen zakkenrollen te geven.

Forse afname
In Sliedrecht is ruim een jaar geleden ook een preventieteam van start gegaan. En met succes. Het heeft geleid tot een forse afname van het aantal aangiften van zakkenrollen. Wat in Sliedrecht kan, kan in Zwijndrecht ook, was de gedachte van politie en gemeente. De politie zorgt voor de werving en begeleiding van het preventieteam. De gemeente financiert de opvallende kleding die het team draagt.

Samen veiligheid aanpakken
Het project past goed in het streven van gemeente en politie om veiligheid met elkaar aan te pakken. Door als gemeente, politie én burgers de krachten te bundelen wordt de kans op zakkenrollen alleen maar kleiner. Dat maakt het veiligheidsgevoel van het winkelend publiek groter en verkleint de kans op daadwerkelijke diefstal van portemonnees en andere persoonlijke eigendommen.