Verdwijning Milly (12) blijkt gefilmd Dordrecht

door Jolande van der Graaf en Sebastian Schramm

DORDRECHT – Er komen steeds meer, aanwijzingen dat het Dordtse meisje Milly Boele (12) slachtoffer van een ontvoering is geworden.

 

 

De Telegraaf spoorde gisteravond een getuige op die beelden van de mogelijke kidnapper en zijn auto heeft. De buurtbewoner heeft permanent een camera op zijn dak staan die voortdurend de Schuilenburg filmt, de straat waar Milly met haar ouders, broer en zus in een geschakeld huis woont.Al woensdag, op de avond van de vermoedelijke kidnap, stond deze getuige de opmerkelijke opnames af aan de recherche en wist de politie dus dat er sprake kan zijn van een misdrijf. Desondanks kwam er slechts een lokaal sms-alarm.Gisteren beweerde de politie “geen flauw idee te hebben wat er met Milly is gebeurd”.

Op de beelden is te zien hoe om precies 18.23 uur woensdagavond een rode Opel Corsa de Schuilenburg inrijdt. Op het volgende, steeds verspringende beeld stapt uit de Opel een man met capuchon over zijn hoofd. Vervolgens loopt hij over straat, amper twee meter achter het meisje dat in de richting van haar ouderlijk huis loopt en niets in de gaten heeft. Op het laatste beeldje uit de reeks rijdt de Opel de straat uit. Er is niet te zien of Milly ook in de auto zit, maar zij is niet meer in beeld. Hooguit vijf minuten erna komt Milly’s moeder thuis. Het meisje blijkt dan spoorloos verdwenen.Een volgende aanwijzing dat zij niet vrijwillig is vertrokken, is het feit dat Milly een serieuze en rustige tiener is die volgens haar vriendinnetjes nooit zomaar vrijwillig de benen zou nemen.Bovendien was zij op die steenkoude woensdagavond niet gekleed om weg te lopen.

Ze droeg geen jas, maar slechts een zwart-wit vestje. Ondanks al deze alarmerende feiten heeft de Dordtse politie bijna een etmaal lang een Amber Alert tegengehouden. Uiteindelijk kwam er gistermiddag om half vijf in opdracht van justitie voor Milly een Amber Alert. Waarschijnlijk alleen voor de show, want het alert lijkt veel te laat om nog effect te hebben voor de opsporing.Milly’s ouders zijn door de politie geïnstrueerd om niet met media te praten. Milly staat bekend als een probleemloze leerling van het Stedelijk Dalton Lyceum, waar zij in de brugklas zit. “De situatie is zorgwekkend”, vindt het schoolhoofd, dat de klasgenootjes gisteren op de hoogte bracht. “Van lesgeven kwam niets meer terecht.” Ook op de nabijgelegen basisschool Kristal sloeg het nieuws in als een bom en mochten kinderen niet meer buiten spelen.Milly heeft blond haar, is 1,65 meter lang en droeg een zwart met wit vest, roze shirt, spijkerbroek en bruine Uggs

Bron:Telegraaf