Strooizout in Dordrecht op

De voorraad strooizout van Netwerk is op. Woensdagochtend 3 februari 2010 heeft Netwerk de wegen in Dordrecht voor het laatst kunnen bestrooien. Verkeersdeelnemers wordt verzocht de weerberichten in de gaten te houden en extra voorzichtig te rijden. Netwerk verwacht donderdag weer een beperkte levering van nieuw strooizout.

 

Beperkte levering:
Het aanhoudende winterweer heeft geleid tot een landelijk tekort aan strooizout. De voorbije weken is slechts mondjesmaat zout geleverd. Vanwege deze schaarste is vorige week besloten om de strooiroutes in Dordrecht in te korten tot de doorgaande wegen en fietspaden. Ook is het nog aanwezige zout gemengd met zand, om de voorraad langer mee te laten gaan.

Zand als alternatief:
Netwerk zou op maandag 1 februari 2010 nieuw zout ontvangen, maar door het zouttekort is er niet geleverd. Mocht het vannacht of morgen glad worden, kan Netwerk in Dordrecht geen zout strooien. Als alternatief bestrooit Netwerk gladde wegen met zand. Daardoor wordt het minder glad, maar het ijs verdwijnt niet. Preventief strooien met zand heeft nauwelijks effect; zand gaat bevriezing namelijk niet tegen.

Voorzichtig:
Netwerk en de gemeente Dordrecht vragen bewoners die de weg op gaan de weerberichten goed in de gaten te houden, voorzichtig te rijden en afstand te bewaren. Vooral in de avond en ochtend kan het door opvriezende weggedeelten glad zijn. De gemeente Dordrecht heeft openbaar vervoersorganisatie Arriva ingelicht over de huidige stand van zaken.

Nieuwe levering:
Donderdag verwachten Netwerk en de gemeente Dordrecht een beperkte levering van 30 ton zout. Dit betekent dat de verkorte routes ongeveer drie keer met zout gemengd met zand kunnen worden bestrooid.

Bron:Gemeente Dordrecht