Bezoek stichting DaDa in het ASZ Dordrecht

DORDRECHT – Bestuursleden van de Stichting DaDa deelden woensdag speelgoed uit op de kinderafdeling van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk. De jaarlijkse speelgoedactie is een van de vele projecten van de stichting die zich inzet voor betere zorg voor kinderen in medische instellingen. “Een bevriende DaDaïst, hij is ook besmet met het DaDa-virus, handelt in speelgoed en stelt ieder jaar een lading beschikbaar”, vertelt Annemarie Blok van DaDa.

Dit jaar heeft de stichting maar liefst twaalf pallets met speelgoed die zij aan kinderen kan uitdelen. Ook het Albert Schweitzer ziekenhuis staat op dit lijstje. “We hebben hier al een aantal projecten gehad en hebben daar warme contacten aan overgehouden. Ook worden we altijd erg warm ontvangen”, vindt Blok. Als Rotterdamse stichting concentreert zij zich op ziekenhuizen in de buurt. Dat is ook noodzakelijk om het speelgoed te kunnen distribueren. “Dit jaar delen we uit aan een stuk of vijf ziekenhuizen. Wegens Sinterklaas zijn we dit jaar alvast begonnen.” De DaDaïst vindt de speelgoedactie prachtig. “Je ziet dat het de kinderen rechtstreeks raakt.” Ook het afdelingshoofd van het Albert Schweitzer ziekenhuis is geraakt door de actie. “Voor de kinderen is het overweldigend, ze worden er zo blij van. Ondanks het ziek zijn en het verdriet worden ze even flink in het zonnetje gezet. Dat is echt niet zomaar even iets. Geweldig dat zo’n stichting dat voor elkaar krijgt”, aldus Wanda Schouten.

Over de stichting

DaDa zet zich in voor betere kinderzorg in Nederland. “Hoe goed de medische zorg in Nederland ook is, het kan vaak beter, zeker voor zieke kinderen”, zo verwoordt voorzitter André van Duivenbode de leidende gedachte van de stichting. “Geconfronteerd met de (financiële) beperkingen die de dagelijkse praktijk van een ziekenhuis nu eenmaal heeft, is Stichting DaDa medio 2001 ontstaan met als doel de kinderzorg in Nederland te verbeteren door extra zorg en voorzieningen mogelijk te maken.” Met een jaarlijks budget van 650.000 euro zijn al veel projecten ter verbetering van het welzijn van zieke kinderen gerealiseerd. Op stichting-dada.nl is meer informatie te vinden.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft twee pallets met speelgoed gekregen. Voorlopig kan de instelling vooruit met het uitdelen van cadeautjes. Uiteraard worden de kinderen in Zwijndrecht niet overgeslagen.