Rammer tankstation: remmen waren stuk

AMSTERDAM – De 35-jarige automobilist die in september dood en verderf zaaide door met hoge snelheid het benzinestation langs de A27 ter hoogte van Hoogblokland binnen te rijden, zegt dat zijn remmen het niet deden. Robert Jan H. beweert nog aan zijn handrem te hebben getrokken, terwijl uit onderzoek blijkt dat er niet is geremd.Dit schrijft het AD, dat inzage heeft gehad in het onderzoeksrapport.

De man werd begin november door de politie aangehouden op verdenking van doodslag op een 33-jarige man uit Frankrijk. Drie bezoekers van het Esso- tankstation bij parkeerplaats Scheiwijk ten noorden van Gorinchem raakten zwaargewond.De politie ging lange tijd uit van een tragisch ongeval, maar denkt nu dat er toch mogelijk opzet in het spel was. Een groot rechercheteam van de politie Zuid-Holland-Zuid werkt sinds het ongeluk op 21 september onafgebroken aan het onderzoek. Daarvoor zijn inmiddels vele tientallen getuigen uitgebreid gehoord. Veel van deze getuigen verklaren hoe ze H. vlak voor het drama hard over de vluchtstrook hebben zien rijden. Hij had hierbij volgens diverse mensen zijn hoofd wat vreemd naar voren gebogen.

Hij was in elk geval niet onder invloed van drank of drugs, zo heeft bloedonderzoek uitgewezen. Ook zijn psychiatrische verleden valt wel mee. De man bezocht vijftien jaar geleden enige tijd een psycholoog nadat zijn zus was overleden aan leukemie. Wel liep zijn relatie twee jaar geleden stuk.De Utrechter reed die maandag in de Saab van zijn vader tijdens de avondspits op de A27 met een volgens getuigen duizelingwekkende vaart het tankstation in. Zonder te remmen ramde het voertuig een geparkeerde wagen, waarna beide zich met een enorme knal in het tankstation boorden.Een 33-jarige Fransman, die in de winkel stond, was op slag dood. Alle gewonde slachtoffers zijn inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis.

bron; Telegraaf