Lanen van Oranje loopt subsidie mis Dordrecht

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht kreeg in augustus ruim zes ton bouwsubsidie toegekend door minister Van der Laan (Wonen) om vastgelopen bouwprojecten vlot te trekken. Het ging om 98 woningen in twee projecten. De subsidie zou echter vervallen als de bouw niet voor januari vervolgd zou worden. En dat blijkt nu bij vijftien woningen in het nieuwbouwwijkje Lanen van Oranje het geval.

Het kabinet stelt in drie etappes in totaal 395 miljoen beschikbaar om nieuwbouwprojecten in Nederland weer op gang te krijgen. De eerste 100 miljoen werd in augustus toegekend. Voor de Lanen van Oranje ging het om bijna 120.000 euro. Omdat er voor dit (deel van het) project echter onvoldoende woningen (de herenhuizen aan de Oranjelaan) zijn verkocht, is het niet haalbaar om voor januari te beginnen en dus is de subsidie vervallen. De Lanen van Oranje is overigens niet het enige bouwproject in Nederland dat om deze reden de subsidie misloopt.

Tweede ronde

Voor de twee subsidieronde heeft Dordrecht de Lanen van Oranje opnieuw ingediend. Ook voor twee bouwprojecten op het Leerpark, de woontorens aan de Overkampweg, voor elf Gouverneurwoningen in Oud Krispijn Zuid, het appartementencomplex op Villapark Stevenshof, een bouwproject op de Binnen Walevest/Hoge Nieuwstraat en twee projecten op de Spuiboulevard/Johan de Wittstraat heeft Dordrecht het verzoek voor Haagse steun ingediend. Naar verwachting wordt half december bekend welke projecten er in aanmerking komen.

bron: dordt centraal