MBO-leerlingen liever moe dan lui Dordrecht

DORDRECHT – De afgelopen week stond voor leerlingen van alle MBO’s in Nederland in het teken van de MBO Zesdaagse. Iedere dag had een ander thema en zo maakten de leerlingen en leerkrachten duidelijk hoe belangrijk beroepsonderwijs en vakmanschap zijn in de huidige samenleving. Woensdag stond in het teken van de maatschappij. Onder het motto Liever moe dan lui staken leerlingen de handen uit de mouwen.

Met deze week wil de MBO-raad laten zien hoe belangrijk het beroepsonderwijs in de samenleving is. “Het kan geen kwaad om aandacht aan MBO-leerlingen te besteden. Het zijn er zoveel”, vertelt Marlous ter Haring van het Wellant College. Deze school met zo’n vierduizend MBO-leerlingen nam deel aan de Zesdaagse. “Het imago is heel wisselend. De MBO-raad heeft mensen ondervraagd en kreeg heel verschillende reacties. De één heeft een positief beeld over MBO-leerlingen, de ander heeft een negatiever beeld.” Het is voor het eerst dat er zes dagen lang aandacht is voor deze leerlingen. Afgelopen dinsdag konden leerbedrijven hun stagiair in het zonnetje zetten, zaterdag openden MBO-scholen hun deuren voor publiek, er was een congres voor docenten en gisterenavond is de uitblinker van het jaar gekozen.

Belangrijk

Op de Dag van Iedereen (afgelopen woensdag) werden bewoners van De Merwelanden een dagje vermaakt. ’s Ochtends maakten leerlingen van de opleiding Paardenhouderij met de bewoners een rondrit door Dordrecht met paardentram. Studenten Bloem en interieur maakten in de middag met de ouderen bloemstukjes voor de herfst. “De reacties waren ontzettend positief. Ze hebben echt genoten. We hebben hen ook wat uitgelegd over het waarom van deze dag. Sommigen snapten ook echt dat in de zorg de MBO-ers belangrijk zijn. Zij hebben het meeste werk in handen”, zegt Ten Haring. De MBO-raad had onder andere het Wellantcollege uitgekozen om een activiteit te organiseren.

Bron: Dordt centraal