Eis: 25 jaar cel voor eerwraak-moord Dordrecht

Voor de rechtbank in Dordrecht is 25 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 22-jarige Irakees. De man heeft op 22 februari zijn moeder vermoord in haar woning aan de Troelstraweg.

 

 

Ook werd zijn zus 36 keer met een mes gestoken. De man zou uit eerwraak hebben gehandeld. De zus wilde trouwen met een man, die door haar in Irak wonende familie niet als echtgenoot werd geaccepteerd. De moeder stond wel achter de keuze van haar dochter en werd door haar zoon met een fietsremkabel gewurgd en de keel afgesneden.

Psychose

De advocaat van de Irakees beoogde dinsdagavond dat de man tijdens zijn daad mogelijk in een psychose verkeerde. Volgens de officier van justitie simuleerde de man een psychische afwijking, maar raadsman Wessels betwijfelt dat. Het Pieter Baan Centrum, waar de man onderzocht werd, concludeerde niettemin dat hij volledig toerekeningsvatbaar moet worden geacht.De officier van justitie heeft overwogen om levenslang te eisen. Hij heeft dat niet gedaan, omdat hij er niet van overtuigd was dat de verdachte na zijn straf in herhaling zou vallen. De Dordtse rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Bron: rtv Rijnmond