2e update na ongeval Esso A27

HOOGBLOKLAND – Het onderzoek naar het incident bij het tankstation aan de A27 ter hoogte van Hoogblokland, is nog steeds in volle gang. Aan de hand van de vele getuigenverklaringen, sporenonderzoek en technisch onderzoek aan de voertuigen, wordt een zo volledig mogelijk beeld geschetst van de situatie van vandaag een week geleden.

 

De 35-jarige Utrechtse bestuurder van het voertuig, dat met hoge snelheid het tankstation inreed, wordt vandaag opnieuw gehoord. De man ligt nog steeds in het ziekenhuis en kon wegens zijn medische toestand nog niet eerder uitgebreid worden verhoord.

Slachtoffers

De identiteit van het dodelijke slachtoffer is inmiddels definitief vastgesteld.

Het betreft, zoals al werd vermoed, een 33-jarige Fransman die op het moment van het incident in de tankshop aanwezig was. Zijn identiteit is vastgesteld aan de hand van gebitsanalyse. Het lichaam van de man is vrijgegeven aan zijn familie.

Vier van de zes gewonden liggen nog in het ziekenhuis. Met de 35-jarige bestuurder gaat het naar omstandigheden beter. Drie van hen, de 24-jarige Israëliër en inzittende van het geramde voertuig, de 38-jarige man uit Made en de 34-jarige vrouw uit Rijen, liggen nog steeds in zorgwekkende toestand in het ziekenhuis.

Onderzoek

Het onderzoek zal nog geruime tijd in beslag nemen. Verdere onderzoeksresultaten worden bekend gemaakt als de politie een zo compleet mogelijk overzicht heeft van wat er maandag 21 september om 16.30 uur gebeurde.

bron: Politie zhz

 

no images were found