Zoeken
Fietswrakken bij station verwijderd Dordrecht

Toezicht verwijderde vandaag tientallen fietswrakken bij Station Dordrecht.De fietswrakken zorgen voor een rommelig straatbeeld en een hoger onveiligheidsgevoel.Tegen beide zaken treedt Dordrecht op. Door het verwijderen van de wrakken, draagt Toezicht bij aan een schoon, heel en veilig stationsgebied. Ook neemt de capaciteit van de fietsenstalling toe.Zo kunnen mensen die hun fiets wel gebruiken, die na de actie weer netjes in de rekken bij het station stallen.

Labels
Op 27 juli begon Toezicht met het labellen van de ‘fietswrakken’. Fietsen werden gelabeld als duidelijk was dat er niet mee gefietst kan worden, omdat er bijvoorbeeld een stuur of zadel ontbreekt.

Eigenaren
De politie is van de actie op de hoogte. Mensen die aangifte doen van fietsdiefstal rond het station, wordt aangeraden om contact op te nemen met Toezicht. Dat kan via telefoonnummer 078 – 639 8560. De wrakken worden een maand opgeslagen. Rechtmatige eigenaren kunnen tot half september bij Toezicht hun fiets(wrak) ophalen. Daarvoor moet een afspraak gemaakt worden, ook dat kan via telefoonnummer 078 – 639 8560.Fietsen die niet opgehaald worden, worden aan een goed doel geschonken. Toezicht houdt vaker dit soort opruimingsacties; eerder dit jaar werden ruim honderd fietswrakken afgevoerd.