Zoeken
(update)Na zeer grote brand Dordrecht

DORDRECHT – In een bedrijfspand aan de Vierlinghstraat in Dordrecht heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een felle brand gewoed. De vlammenzee leidde tot stevige rookontwikkeling. Omstreeks 02.00 uur was de brand volledig onder controle, meldde een politiewoordvoerster. Het nablussen duurt tot in de vroege ochtend.

 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het getroffen pand is van VAF Instruments. In het getroffen gebouw maakte het bedrijf instrumenten voor de scheepvaart.
De rookwolken die vrijkwamen waren in de wijde omgeving te zien, maar bevatten geen gevaarlijke stoffen. Omdat de rook richting Brabant trok werd daar de lokale brandweer gewaarschuwd, zodat die verontruste bellers gerust zou kunnen stellen.Het verkeer op de aangrenzende snelweg A16 kon tijdens de brand gewoon doorrijden, al gold er wel een snelheidsbeperking. De vlammenzee trok donderdagavond veel bekijks. Honderden nieuwsgierige mensen kwamen naar de brand kijken en werden door de politie op afstand gehouden.

bron anp