Albert Schweitzer Ziekenhuis Dordrecht

Foto’s gemaakt op 2009-07-05

Het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk, breidt de komende jaren verder uit om ruimte te geven aan de zorg. De uitbreiding van het ziekenhuis vindt plaats in de ziekenhuiszone van het Gezondheidspark, direct aan de voorkant van het huidige gebouw. Naast de ziekenhuisuitbreiding vestigen zich hier ook zorgpartners. In totaal wordt er 40.000 vierkante meter bijgebouwd.

De uitbreiding van het ziekenhuis bevat de volgende onderdelen: nieuwe spoedeisende hulp en observatorium, apotheek, afdeling Radiologie, Revalidatie en polikliniekruimte voor Chirurgie, Interne geneeskunde en Orthopedie, kantoorruimte, opleidingscentrum en een restaurant.

De volgende partners vestigen zich bij het ziekenhuis:
> GGD
> Da Vinci College Zorgopleidingen
> Radiotherapie van Erasmus Medisch Centrum
> Huisartsenpost
> Verpleeghuis Het Parkhuis
> Bloedbank

Het Albert Schweitzer ziekenhuis ontwikkelt het Gezondheidspark samen met de gemeente Dordrecht en met projectontwikkelaar Multi Vastgoed. De gemeente realiseert binnen het Gezondheidspark een Sportboulevard. Daarnaast komt er een evenemententerrein en een uitgebreid woon- en winkelcentrum. Ook het districtskantoor van de politie krijgt een plaats.

Bron ASZ