Zoeken
Kampioen in de hoogste klasse zaalvoetbal

DORDRECHT – Doordat de directe concurrent een puntje liet liggen, vierde het zaalvoetbalteam Unie Assurantie BV afgelopen woensdag hun kampioensfeestje. In de eerste klasse binnen de recreatieve tak van DZS wisten de mannen als hoogste te eindigen.

 

 

Wat begon in de vijfde klasse met veel lol, is inmiddels een goed lopend team dat zich in de hoogste klasse bij DZS goed weet te handhaven. “Een aantal jaren geleden heb ik met wat vrienden een team opgericht. We waren nieuw en moesten onderaan in de vijfde klasse beginnen. In de jaren die volgden zijn we iedere keer gepromoveerd naar een hogere klasse”, vertelt de oprichter van het kampioensteam Robert de Haas. Dat niet alle jongens er vanaf het eerste uur bij waren is volgens De Haas logisch: “Kijk wij worden allemaal een jaartje ouder en nemen nu wel eens langs de kant plaats. Dan hebben we een stel jonge jongens erbij, die het veld ingaan.” De recreatieve afdeling van de Dordtse Zaalvoetbal Stichting (DZS) bestaat uit zeventig teams uit de Drechtsteden die onderverdeeld zijn in zes klassen. Niet alleen in de zaal ook op het veld, in verschillende teams van VV Dubbeldam, spelen de jongens graag een potje voetbal.

Fotobijschrift:
Het winnende team: bovenste rij vlnr: Edward Derksen, Walter Burgers, Dennis Wols, Reinier Wapperom, Nick Willemstijn, Robbie Kanters. Onderste rij vlnr: Erik-Jan Tak, Robert de Haas, Pim Sterrenburg, Jurrien Callemeijn, Rory Willemstijn. Niet op de foto: Perry van Eijken.